Motorne žage Stihl in Husqvarna

Med motornimi žagami imamo veliko izbire, prav tako pestra je konkurenca tudi med znamkami, ki nastopajo v tem segmentu ponudbe. Seveda so si izdelki med seboj dokaj podobni, a opažamo tudi konkretne razlike, ki se pri delu na terenu močno pokažejo. Pametno se je torej premišljeno odločiti za žago, ki bo svoje delo kar najbolj suvereno opravila. Pri tem se običajno omejimo predvsem na dve znamki – Husqvarna in Stihl. Ti namreč slovita kot najbolj kakovostni in zanesljivi, kar je pomembno tako za profesionalce kot za manj zahtevne domače uporabnike. 

Husqvarna

Husqvarna izstopa po zelo dovršenih motornih žagah, ki ciljajo na tiste uporabnike, ki imajo oblikovane točno določene zahteve pri svojem delu. Na voljo so tudi nekateri vsestranski modeli, na primer Husqvarna 435, ki se odlično izkaže v rokah domačih uporabnikov. Husqvarna 435 je cenovno dokaj dostopen model, ki pa vseeno dobro opravi z izjemno raznolikimi izzivi, od čiščenja grmičevja do podiranja dreves in priprave drv. Predvsem pa predstavlja tudi številne tehnološke domislice, ki jih Husqvarna vgrajuje v svoje izdelke. Za mnoge kupce je torej prav Husqvarna 435 idealna izbira, ali pa bodo nekaj zase našli v preostanku ponudbe tega proizvajalca.

Stihl

Motorne žage Stihl so prav tako prepričljive in ciljajo na enako skupino uporabnikov. So priljubljene tako med profesionalci kot med domačimi uporabniki. Na voljo so nekateri zelo posrečeni vsestranski modeli, predvsem pa Stihl izstopa po ponudbi manjših in okretnejših motornih žag, ki jih lahko odlično izkoristimo v praktično vsaki situaciji, ko delamo z lesom. To seveda ne pomeni, da v njihovi ponudbi ne najdemo zelo zmogljivih žag, ki bodo brez težav kos tudi debelejšim deblom. Spet bo treba motorne žage Stihl podrobneje spoznati in se v ponudbi omejiti na tiste modele, ki odgovarjajo točnim zahtevam določenega dela ali kakšnega domačega opravila.