Prezračevalni sistem v športnih halah 

Prezračevalni sistem morajo biti izredno dobro narejeni tudi v vseh manjših in večjih športnih centrih ter športnih halah, kjer se velikokrat zadržuje večja množica obiskovalcev. V različnih športnih objektih športna društva prirejajo turnirje in tekme, na katerih se pomirijo klubi iz različnih mest. Takrat se tam zbere ogromno navijačev, ki podpira svojo ekipo. 

Prezračevalni sistem mora v takšnih stavbah resnično dobro delovati, saj se v njih naenkrat zbere veliko ljudi. Zaradi tega se zrak hitro zasiči in postane zadušljiv. S pomočjo odličnega prezračevalnega sistema bo organizator poskrbel, da ne bo nobenemu izmed obiskovalcev slabo in da nihče ne bo omedlel, zaradi slabega zraka v prostoru. 

Prezračevalni sistem je v ogromnih prostorih izredno pomemben, saj omogoča optimalen zrak tudi takrat, ko se v prostoru nabere preveliko število ljudi. 

 

Prezračevanje hiše v mrzlih dneh

Prezračevanje hiše je potrebno redno opravljati tudi v dneh, ko je zunaj izredno mrzlo in moramo veliko greti, da ohranjajo tople prostore. Pri temu moramo paziti, da našega doma s prezračevanjem ne bi ohlajali, saj bi tako ves trud in energija, ki smo ju vložili v ogrevanje, bila zaman. Dober prezračevalni sistem, bo vse prostore v hiši prezračil, brez ohlajanja. To je bistvena karakteristika odličnega prezračevanja s pomočjo rekuperacije. 

Prezračevanje hiše je navadno centralno. To pomeni da imamo nekje v kletnih prostorih nameščeno napravo za prezračevanje. Ta je povezana s cevmi, ki se razprostirajo po vsej hiši. S pomočjo teh cevi se svež zrak pomika do prostorov in jih v vsakem delu dneva lahko osveži. Pri tem pa s pomočjo energije nasičenega zraka, ki ga je rekuperator odvedel iz hiše, segreje zrak, ki pride v naše prostore. 

Prezračevanje hiše se tako izvede na način, ki ne bo ogrozil toplote v naših prostorih. To je bistveno tudi zaradi zdravja naših najmlajših, ki so pozimi še toliko bolj občutljivi na temperaturne spremembe.