Toliko ljudi toliko izbire

Vsak zase išče tisti popolni računalnik, popolni pripomoček, ki bo ustrezal njihovim cenovnim omejitvam in hkrati nudil vse potrebno za nemoteno delovanje. Večino računalnikov lahko zelo preprosto razdelimo v nekaj elementarni kategorij, ki imajo različne predstavnike. Če se osredotočimo na poslovne računalnike in predstavnika hp zbook in tako imenovane multimedijske računalnike, ki jih zelo dobro zastopa linija asus vivobook.

Karakteristike poslovnih računalnikov

Poslovni računalniki in s tem tudi serija hp zbook so specializirani za hitro in učinkovito uporabo s hitrim delovnim spominom in dovolj prostora za shranjevanje. Računalniki, kot so hp zbook imajo pogosto vgrajene tudi relativno močne procesorje, da so sposobni predelati veliko podatkov hkrati, kar je pogosto potrebno in vedno pride prav. Hp zbook je tako kot njegovi bratranci narejen za lahko prenosljivo uporabo. Po teži se trudi biti na lažji strani konkurence, saj s tem pridobiva na prenosljivosti. Problem tega, je to, da včasih zato nimajo dovolj zmogljivih baterij, vendar večina računalnikov kot je hp zbook poskrbi, da bo računalnik zagotovo zdržal veliko večino poslovnega dne brez potrebe po polnjenju baterije.

Kaj loči asus vivobook od drugih računalnikov?

Asus vivobook se nahaja v kategoriji multimedijskih računalnikov, ki so znani po tem, da lahko kvalitetno prenašajo različne medije. Asus vivobook ima tako kot ostali predstavniki odličen zaslon, ki je z razmerjem prilagojen na idealno gledanje filmov ali posnetkov. Prav tako imajo mnogi predstavniki vhod za CD in DVD, ki se v mnogih linijah opušča. Asus vivibook ima nadpovprečno dobro grafično kartico kar se tiče cenovnega razreda in poudarek je dan tudi na vhode za SD kartice, priključitev zunanjega trdega diska in drugih možnih dodatkov. Tudi zvočniki, ki jih ima asus vivobook niso slabi, kar je tudi značilno za multimedijski računalnik, saj morajo le ti biti sposobni pridobiti najboljše iz danih medijskih virov, pa naj bo to iz CD ali iz internetnih virov.