Viličarji olajšajo delo v različnih gospodarskih panogah

Delo v skladišču danes ne bi bilo takšno kot je, če v njih ne bi bilo viličarjev. Gre za delovne stroje, ki nam olajšajo marsikatero opravilo, ki ga sicer ne bi mogli opraviti. Viličarji so nam v pomoč, pri prevozu, dvigovanju ali prelaganju težjih bremen, ki so običajno zloženi na paletah, kar pa ni nujno. Prav nam pridejo tudi v gradbeništvu, kmetijstvu in drugih gospodarskih panogah, kjer je delo z njimi veliko bolj učinkovito.

 

Danes poznamo več vrst viličarjev, ki se med seboj razlikujejo po svojem pogonu. Glede na to sta najbolj pogosta električni viličar in viličar na notranji pogon. Viličarji se sicer nekoliko razlikujejo tudi na zunaj, vsem pa skupne vilice, ki jih imajo pred seboj in so premikajoče in prilagodljive glede na tovor. Vilice se lahko nadomestijo tudi z drugimi priključki, kar pomeni, da so viličarji lahko hitro tudi večstransko uporabni delovni stroji.

 

Električni viličar poganja zmogljiv akumulator

 

Če bi morali med množico delovnih strojev izbirati tistega, ki nam najbolj olajša dvigovanje in prelaganje težjih bremen, bi to zagotovo bil viličar. Poznamo več vrst viličarjev, med katerimi je tudi električni viličar, ki je zaradi svojih lastnosti še posebej primeren za notranje prostore. Ne glede na to, zakaj ga bomo uporabljali, velja za trpežen delovni stroj, ki prenese ogromne obremenitve, in ga poganja električna energija.

 

Ker si težko predstavljamo, da bi električni viličar za seboj vlekel kabel, je v njem vgrajen zmogljiv akumulator, katerega je potrebno redno polniti. Če se bojite, da bi vas zaradi praznega akumulatorja električni viličar pustil na cedilu, je strah popolnoma odveč, saj tovrstni akumulatorji zdržijo neprekinjeno delovanje tudi po več ur in se zlahka ne izpraznijo. Seveda je potrebno po vsaki uporabi poskrbeti za njegovo redno polnjenje, saj vam bo le tako takšen viličar vedno na voljo za uporabo.