Vsestranska embalaža za živila

Nekateri kosi embalaže so zelo dobro prilagojeni različnim živilom, ki jih pakiramo vanje, imamo pa na voljo še celo vrsto izdelkov, ki se nasprotno ponašajo s svojo vsestransko uporabnostjo. Veliko takšnih izdelkov uporabljamo tudi doma, saj moramo imeti v domačem gospodinjstvu vedno na dosegu roke embalažo za shranjevanje sestavin, živil in gotovih jedi.

Posebej uporabne so plastične posode, ki jih lahko uporabimo za praktično vse jedi. Takšne posode lahko kupimo v kompletih, lahko pa preprosto uporabimo embalažo, ki jo dobimo od kupljenih jedi. To je recimo plastična embalaža za solato, ki jo brez težav ponovno uporabimo, pa tudi druge embalaže iz trdne plastike se povsem dobro obnesejo za ta namen. Res je sicer, da plastična embalaža za solato oziroma druge jedi ni nujno najboljša izbira za dolgotrajno shranjevanje živil, pri čemer potrebujemo embalažo s posebnimi lastnostmi. Prav tako niso vse embalaže enake – plastična embalaža za solato morda nima pokrova ali pa je oblikovana tako, da je primerna le za enkratno uporabo. Seveda lahko takšno embalažo preprosto kupimo.

Zelo vsestranska je tudi embalaža za pecivo. Spet imamo na voljo razno plastično embalažo, v kateri dobimo piškote in druge slaščice, a še bolj uporabne so kovinske embalaže, ki se pogosto uporabljajo za dolgotrajnejše shranjevanje piškotov. Embalaža za pecivo je pogosto prilagojena tudi enostavni in privlačni postrežbi, kar je še dodatna pika na i. Posebne pripomočke za shranjevanje peciva potrebujemo tudi v primeru, da kupimo ali pripravimo večjo količino peciva, recimo v prazničnem času ali pred kakšnimi drugimi pomembnimi dogodki. Pred postrežbo je treba pecivo spraviti nekam na varno, pri tem pa se embalaža za pecivo izkaže za izvrstno rešitev. Je pa odvisno od jedi, katere vrste embalaže pridejo v poštev. Škatla za piškote na primer ni najboljša izbira za shranjevanje tort, so pa tudi v tem primeru med najbolj vsestranskimi plastične posode.